2011. március 30., szerda

Azért ez ütött!

Bocsássatok meg, ez a pár mondat nem biztos, hogy szalonképes, de mélységesen fel vagyok háborodva!
Nos: eddig is értettem, hogy mi a gondja néhány komoly gyöngyfűző társamnak a silány másolatokkal és az ócska vacak gyöngyökből készült "mű veknek" nevezett tákolmányokkal kapcsolatban, de ma nagyon felháborodtam, amikor azt látom, hogy a vacak kínai, sorjás műanyag gyöngy egyszerűen egymás mellé fűzve egy helyen foglal helyet a minőségi, Swarovski és japán gyöngyből készült csodákkal. Azért ez komolyan mondom, hogy ez a gusztustalanság netovábbja. Hánynom kell ettől. Amikor beleölünk egy-egy darabba 10-12, nem ritkán ennél több órát és aránytalanul keveset kérünk, mert annyiért, amennyi munkánk van benne, nem venné meg senki, de mivel mi örömünket is leljük benne,és mondhatom, hogy az egyszerű sorbafűzésnél már jóval túljutottunk, csak azért, hogy más meg ezeket a nem mondom ki amit gondolok miket, szaros párszáz forinrért árulja.


Sajnálom. Ez a véleményem, amit ki szoktam mondani. 

2 megjegyzés:

stigi2@citromail.hu írta...

Igazad van, de nem a silány minőséggel van baj, azzal aki ezeket megveszi. Aki fogékony az értékekre az a drágább, de értékesebb, minőségi munka darabokat fogja megvenni,felvenni.

Kriszty írta...

Igen, valóban bosszantó. Elmondok röviden egy történetet. Egyik addigi kedvenc tanult kollégám mindig okított, ne adjam a gyöngyeimet túl olcsón, mert azzal lealacsonyítom magam. Jól esett, amikor így buzdított. Majd egyszer a felesége kiszúrt egy csupa kristály gyűrűt, és kérte, hogy mutassam meg a férjének, aki majd megveszi neki. Meg is mutattam, majd fent nevezett kolléga elkezdett velem alkudozni 200 forintonként. S miután elmondtam neki, hogy mit tartalmaz az ékszer és hány órám van benne, pofátlanul tovább alkudozott... volna. Én pedig leállítottam, és eladtam másnak. Nagy csalódás volt, főleg azért mert addig azt hittem, hogy az egyike azoknak akik megbecsülik a munkámat. De nem fűzhetünk mindig hozzá kisregényt hogy épp mit tartalmaz egy egy darab. Aki meg nem fűz, az nem is nagyon tudja. Én azt tapasztalom, hogy mikor elmondom, néznek okosan. Szóval ez egy sziszifuszi "harc" számunkra.